Om oss

Warbergs Paintball Park har funnits sedan 1998 och räknas som en av Sveriges finaste paintball-anläggningar.

Warbergs Paintball Park grillning vid ute camp.Kort introduktion

Warbergs Paintball Park är en Varbergsbaserad äventyrs anläggning med paintball som specialitet. Vi ligger 6 km öster om Varberg. Paintball är roligt oavsett ålder eller kön. Varje år kommer och återkommer massor av grupper till oss. Vi är kända för vår höga standard och vår professionella anläggning. Idrottsföreningar, företag, svensexor och möhippor får vi många besök av. Ringhals, Volvo, Skanska, Husläkarna, Midroc är exempel på företag som återkommer.

Parken

Parken har genom åren vuxit från en till flera banor. Varje år bygger vi ut och förbättrar anläggningen. Vi har skogsbanor där majoriteten av våra hyr-kunder föredrar att spela och får spela, om de inte ber om annat. Vi har tävlingsbanor bestående av uppblåsta värn ute på in-nätade fotbollsplaner. På dessa banor tränas det och spelas tävlingspaintball. Vill man som hyrkund spela här så måste man speciellt fråga om det innan.

Ute vid skogsbanorna har vi byggt en camp med plats för 60 personer under tak. Där kan man regn och vindskyddat mellan spelrundorna äta medhavd mat och dryck, eller om man beställt mat från oss. Själva banorna är inhägnade med nät och från campen kan man se hur de spelar inne på banorna. Så fort man får en träff så får man gå ut och sätta sig i campen, tills någon har vunnit och det är dags att spela en ny runda. I campen finns det Weber grillar och en stor uppmurad grill som man kan få låna.

Säkerhet & service

Det finns en del paintball-uthyrningar, där man köpt lite utrustning och mer eller mindre ur bagageluckan på en bil delar ut utrustningen till sina kunder ute i skogen. Tyvärr ser många bara till priset och är inte medvetna om vad de får. Nu tänker vi vara lite otrevliga. Är man t.ex. idrotts-ungdomsledare och tar grupper av ungdomar dit, så är tänker man inte helt klart. Vuxna kan stå för sina misstag själva.

Till skillnad från de här uthyrningarna är vi seriösa och har säkerhet och service som första prioritet. Utrustningen måste hanteras på rätt sätt och vara av toppklass. Gas-tankar skall provtryckas och hålla slutdatum, masker och nät skall kasseras efter viss tid, o.s.v. Det kostar lite att underhålla grejerna, men sköter man allt rätt så är paintball mycket säkert och helt ofarligt att hålla på med. Vi har haft tusentals besökare genom åren och det värsta som har hänt är lite blåmärken 😉

Pröva på paintball på våra skogsbanor eller våra tävlings banor. Utav alla paintball uthyrningar i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm, har Warbergs Paintball Park den mest etablerade och populära paintballen i Halland. Man åker även från Borås och Göteborg för att spela paintball i Varberg.

Mål

Vårt mål är att alla våra kunder skall känna att de har fått valuta för sina pengar. Servicen och upplevelsen de får hos oss skall vara den bästa. Vi sätter säkerheten högt och håller oss med den bästa utrustningen på marknaden. Vi vill helt enkelt vara bäst på det här.

SM i paintball

SM i Paintball i Varberg

Sport

Paintball är även en publikvänlig sport som spelas med uppblåsta värn, på in-nätade fotbolls-planer utanför skogen. Warbergs Paintball Park byggde redan 2005 Sveriges första permanenta tävlingsanläggning med 2 banor. Vi har ett hemmalag DOW, som tränar regelbundet, tävlar och röner framgångar även internationellt. Förutom mindre tävlingar, så håller vi även varje år en av fem SM-deltävlingar i Svenska Paintball SM serien. Då är upp till 60 lag och 300 spelare igång under 2 dagar. Vår anläggning har kapacitet med andra ord. För att få hålla en SM-deltävling måste man ansöka varje år och bli godkända av SM-styrelsen. Säkerhet, kunskap, kapacitet, utförande och många andra punkter måste uppfyllas i protokollen. Sedan 2005 då vi ansökte första gången, har vi varje år fått hålla en deltävling. Vi har även varje år, av spelarna blivit framröstade som ”Årets bästa SM-deltävling”. Vi kan paintball.

Miljö-policy

Warbergs Paintball Park skall utöver att följa gällande miljölagar och regler också arbeta för ständig förbättring inom miljöområdet, kretsloppstänkandet och återvinningsgraden. Genomföra verksamheten på ett sådant sätt att spill och avfall minimeras och hanteras med största möjliga miljöhänsyn. Varje medarbetare skall fortlöpande hållas informerad om företagets miljömål.
Vår målsättning är att vara en miljövänlig anläggning.